Laden Evenementen

« Alle Evenementen

DELA EK Beachvolleybal

zondag 15 juli - zondag 22 juli

Van 15 t/m 22 juli verwelkomt Nederland de beste 64 beachvolleybalteams van Europa voor het DELA EK Beachvolleybal. De wedstrijden worden gespeeld in Den Haag, Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht.

4 steden

Acht dagen lang staat heel Nederland komende zomer in het teken van EK Beachvolleybal. Het toernooi begint met een poulefase waarbij de teams bij de mannen en de vrouwen zijn opgedeeld in acht poules van vier. De beste twee teams uit elke poule gaan door naar de knock-out fase.
In Den Haag, Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht worden twee poules bij de mannen en twee poules bij de vrouwen afgewerkt. In elke stad is minstens één Nederlands team actief.
Ook de achtste en kwartfinales worden gespeeld in alle vier steden. De ontknoping van het EK met de halve finales en finales voor vrouwen en mannen vindt plaats in Den Haag.

Stadions op iconische locaties

Beachvolleybal is allang niet meer alleen een strandsport. De sport komt misschien wel het best tot zijn recht op spectaculaire locaties, zoals midden in de stad of tegen de achtergrond van architectonische eyecatchers.
Net als bij het WK in 2015 is daarom voor het EK 2018 gekozen voor vier even bijzondere als visueel aantrekkelijke venues. De stadions in Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht bieden zo’n 2000 zitplaatsen. In het stadion in Den Haag kunnen ruim 5000 beachvolleybalfans hun favorieten in actie zien.

Sport en entertainment

Topsport en fun gaan bij het EK Beachvolleybal hand in hand. In en rond de vier stadions zorgen dj’s, cheerleaders en artiesten voor een fantastische sfeer. Side events en entertainment zorgen ervoor dat het EK veel meer is dan alleen beachvolleybal.

Gegevens

Begin:
zondag 15 juli
Einde:
zondag 22 juli
Evenement Categorie:
  • De Krim | Texel - gratis bootreis

Evenementen

vr 20

DELA EK Beachvolleybal

zondag 15 juli - zondag 22 juli
aug 18

Hoek tot Helder

zaterdag 18 augustus

KNMI

\