Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Hoek tot Helder

zaterdag 18 augustus

Tijdens de derde editie van Hoek tot Helder dit jaar heeft iedereen hetzelfde doel: geld inzamelen voor de Hartstichting.

Hoek tot Helder is een kitesurfmarathon van Hoek van Holland tot Den Helder. Zodra de wind het toelaat, wordt deze kitesurfmarathon afgeroepen in één van de weekenden tussen zaterdag 18 augustus en zondag 21 oktober 2018.

Deze onzekerheid zorgt vanaf zaterdag 18 augustus voor een zelfde soort effect als bij de Elfstedentocht. In september 2016 namen zestig goedgetrainde kitesurfers deel aan deze allereerste editie van ‘Hoek tot Helder’. Zij haalde samen met zestienhonderd donateurs ruim 47.000 euro op voor de Hartstichting. In 2017 deden 110 deelnemers mee en hebben toen 95.000 euro opgehaald. Een fantastisch resultaat dat in 2018 hopelijk wordt verdubbeld. De afstand van 130 kilometer en het heroïsche karakter van deze tocht, de aanwezigheid van rayonhoofden en stempelposten maakten dit evenement tot het zusje van de legendarische Elfstedentocht. Kortom, de Elfstrandentocht was geboren!

Gegevens

Datum:
zaterdag 18 augustus
Evenement Categorie:
  • De Krim | Texel - gratis bootreis

Evenementen

za 21

DELA EK Beachvolleybal

zondag 15 juli - zondag 22 juli
aug 18

Hoek tot Helder

zaterdag 18 augustus

KNMI

\