Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Waddenwerkweekend

vrijdag 22 september 2017 - zondag 24 september 2017

Het laatste weekend van september staat, zoals elk jaar, in het teken van handen uit de mouwen. Een schoon strand en natuurlijk veel muziek en gezelligheid. Van 22 t/m 24 september wordt voor de tiende keer het WaddenWerkWeekend georganiseerd! Omdat er een jubileum wordt gevierd, wordt het tiende WaddenWerkWeekend in een internationaal sausje gedoopt.

In de afgelopen 10 jaar is er dan ook veel gebeurd met het Waddengebied en de internationale aandacht is flink toegenomen. Zo is het waddengebied in 2009 officieel Werelderfgoed geworden, iets wat het internationale karakter en het belang voor de globale biodiversiteit onderstreept. Vogels en vissen zijn wereldwijd afhankelijk van een schoon waddengebied. Tien jaar geleden begon het WaddenWerkWeekend met het opruimen van de stranden, die bezaaid liggen met plastic afval. Helaas is dit nog steeds het geval, maar de afgelopen tien jaar zijn steeds meer mensen bewust geworden van de impact van afval op het zeeleven. Er zijn de afgelopen jaren steeds meer initiatieven ontstaan met aandacht voor de plastic soup. Een wereld van verschil!

Schoonmaken en lol hebben

Maar ook op Terschelling wordt nog steeds een wereld van verschil gemaakt. Het WaddenWerkWeekend is inmiddels een stevige traditie geworden. Visnetten, ballonlintjes, micro-plastics en drinkverpakkingen. Er zijn de afgelopen jaren tonnen afval van het strand gehaald. Dit jaar trekt men de handschoenen weer aan om Terschelling winterklaar te maken en de Noordzee en de wadden ietsje schoner te maken.

NIEUW!

Wil je niet sjouwen met een tent en je slaapmatje? Slaap dan onder je oude spijkerbroek! BlueCamp zet tenten op voor 2 personen, inclusief luchtbed en luie stoel. Deze toffe tenten zijn gemaakt van oude spijkerbroeken en ander recycle materiaal. Voor het hele weekend betaal je €100 voor de tent. Wil je meer informatie over deze optie of wil je ‘m alvast boeken? Neem dan contact op met backere@waddenvereniging.nl

Meld je aan!

Wil jij deze zomer feestelijk afsluiten? Heb je zin in een actief weekend op het prachtige Terschellinger strand en wil je bijdragen aan een schoner milieu, biodiverse natuur en een troepvrij strand en wad? Schrijf je dan nu in voor het WaddenWerkWeekend! >>

Gegevens

Begin:
vrijdag 22 september 2017
Einde:
zondag 24 september 2017
Evenement Categorie:
Website:
https://waddenvereniging.nl/

Locatie

Terschelling
Zuid Midslandweg 4
Midsland, 8891GH Nederland
Telefoon:
0562-448 448
Website:
http://www.oerol.nl/
  • De Krim | Texel - gratis bootreis

Evenementen

zo 24

Volvo Ocean Race

zondag 24 juni - zondag 01 juli
jul 14

FCPB Beach Soccer 2018

zaterdag 14 juli - zondag 15 juli

KNMI

\